E-naručivanje na servis Besplatno isprobajte Toyotu Cjenici i katalozi Kontaktirajte nas

Toyota predstavlja ultra-kompaktni BEV na Salonu automobila u Tokiju

Toyota je danas objavila da će predstaviti svoj novi ultra-kompaktni BEV (baterijsko električno vozilo), koji je spreman za proizvodnju, na posebnoj izložbi FUTURE EXPO Salona automobila u Tokiju 2019. kao najavu planiranog početka prodaje ovog vozila u Japanu 2020. godine. Naredna generacija rješenja za mobilnost je osmišljena da pruža mobilnost na kratkim relacijama uz minimalan utjecaj na okoliš.


„Želimo stvoriti rješenja za mobilnost koja mogu biti podrška sve starijem japanskom društvu i pružiti slobodu kretanja ljudima svih godina“ rekao je Akihiro Yanaka, Direktor razvoja. „Kroz ultra-kompaktni BEV s ponosom nudimo strankama vozilo koje ne samo da omogucava vecu autonomiju, nego zauzima manje prostora i stvara manje buke.“

 


Konceptni model Ultra-compact BEV za poslovne korisnike Toyota i-ROAD


Ultrakompaktni BEV s dva sjedišta je posebno oblikovan kako bi zadovoljio svakodnevne potrebe za mobilnošcu kupaca koji obavljaju kratke vožnje, prije svega starije osobe. Ima doseg od otprilike 100 km s jednim punjenjem, može dosegnuti najvecu brzinu od 60km/h, a odlikuje ga izuzetno mali krug okretanja.

Toyota spaja planirani pocetak prodaje ultra-kompaktnog BEV-a 2020. godine s novim poslovnim modelom koji ima za cilj proticanje šireg prihvacanja baterijskih elektricnih vozila u svijetu. To ukljucuje preispitivanje svakog koraka u životnom vijeku baterije, od proizvodnje, preko prodaje, preprodaje ili ponovnog korištenja do recikliranja, radi njezinog maksimalnog iskorištavanja.

Osim ultra-kompaktnog BEV-a za privatne i poslovne korisnike, posjetitelji Salona automobila u Tokiju moci ce isprobati i tri razlicita Walking Area BEV-a koji ce biti dostupna za testne vožnje.

Ultrakompaktni BEV s dva sjedišta je posebno oblikovan kako bi zadovoljio svakodnevne potrebe za mobilnošcu kupaca koji obavljaju kratke vožnje, prije svega starije osobe. Ima doseg od otprilike 100 km s jednim punjenjem, može dosegnuti najvecu brzinu od 60km/h, a odlikuje ga izuzetno mali krug okretanja.

Toyota spaja planirani pocetak prodaje ultra-kompaktnog BEV-a 2020. godine s novim poslovnim modelom koji ima za cilj proticanje šireg prihvacanja baterijskih elektricnih vozila u svijetu. To ukljucuje preispitivanje svakog koraka u životnom vijeku baterije, od proizvodnje, preko prodaje, preprodaje ili ponovnog korištenja do recikliranja, radi njezinog maksimalnog iskorištavanja.Osim ultra-kompaktnog BEV-a za privatne i poslovne korisnike, posjetitelji Salona automobila u Tokiju moci ce isprobati i tri razlicita Walking Area BEV-a koji ce biti dostupna za testne vožnje.


Walking Area BEV (za sjedenje/za stajanje/za invalidska kolica)

Konceptni model Ultra-compact BEV za poslovne korisnike Toyota i-ROAD
Toyotini BEV-ovi: Tipovi i glavne osobine

Konceptni model Ultra-compact BEV za poslovne korisnike

• Osmišljen za poslovnu namjenu koja ukljucuje ucestale kratke vožnje i parkiranje, Konceptni model Ultra-compact BEV za poslovne korisnike služi kao „mobilni ured“ s tri nacina rada jer omogucava vožnju, rad i odmor u vozilu.

Walking Area BEV za stajanje

• Walking Area BEV za stajanje moguce je koristiti za patroliranje, obavljanje sigurnosnih provjera ili prevoz teške opreme unutar velikih objekata kao što su zracne luke ili fabrike.

Walking Area BEV za sjedenje

• Walking Area BEV za sjedenje pruža mobilnost osobama koje nose puno prtljage ili koje otežano hodaju.

Walking Area BEV za invalidska kolica

• Walking Area BEV za invalidska kolica spaja se na rucna invalidska kolica i pruža mogucnost vuce radi lakšeg kretanja kroz velike objekte ili turisticka odredišta.

Toyota i-ROAD

• Toyota i-ROAD je rješenje za mobilnost za kratke udaljenosti koje kombinuje velicinu motocikla s poboljšanom stabilnošcu i namijenjeno je kao podrška u kretanju gradom ili za turizam.

 

Naša politika E-privatnosti

Kolačiče na našoj stranici koristimo kako bi vam osigurali bolju uslugu. Ako ste s time zadovoljni nastavite normalno koristiti ovu stranicu.