Besplatno isprobajte Toyotu E-naručivanje na servis Cjenici i katalozi Kontaktirajte nas

Nova Toyota Prius Plug-in Hybrid donosi visoke tehnologije

Toyota Prius originalan je i svjetski priznat hibridni automobil, s tradicijom liderstva u visoko-tehnološkim inovacijama koja traje preko 20 godina.


• Tradicija tehnoloških inovacija i liderstva koja traje više od 20 godina
• 2019 Toyota Prius Plug-in Hybrid povećala je kapacitet putnika sa 4 na 5
• Dodatak vanjskom izgledu je crna metalik boja i 17“ aluminijski naplatci

 Toyota Prius originalan je i svjetski priznat hibridni automobil, s tradicijom liderstva u visoko-tehnološkim inovacijama koja traje više od 20 godina.
Plug-in verzija nudi kupcima dva automobila u jednom - sofisticiran i potpun hibridni pogon koji postiže izuzetno malu emisiju od 1,3 l/100km i 28g/km CO2 (WLTP ciklus) dok istovremeno pruža pravo, potpuno električno EV iskustvo u vožnji dosega do 45km u svakodnevnim okolnostima s maksimalnom brzinom od 135 km/h u EV modu.

 


Izuzetno mala emisija i posebne EV mogućnosti u vožnji koje nudi Prius Plug-in rezultat su vrhunskih tehnologija jedinstvenih u ponudi Toyota modela.
Prius Plug-in je opremljen s toplinskom pumpom koja koristi toplinu izvan automobila, što dovodi do povećanog stepena efikasnosti u uporedbi s tradicionalnim grijačima koji generišu toplinu iz motora ili za punjenje električnih grijača.
Uz to, prilikom punjenja, sistem grijanja baterija će zagrijati ćelije do efikasne radne temperature, što će omogućiti da se i snaga baterije i efikasnost održavaju na nivou dovoljnom da se minimizira uticaj hladnog vremena na doseg prilikom vožnje u EV modu.

 Konačno, veliki solarni panel koji generiše elektricitet za napajanje hibridnog sistema baterija još uvijek ostaje jedinstven u ovom segmentu. Zavisno od vremenskih uslova, solarno punjenje može povećati doseg do 5 km dnevno, što je otprilike 1,000 km potpuno električne vožnje godišnje. Od svog lansiranja u septembru 2016. godine prodato je preko 1,700 Prius Plug-in hibrida sa solarnim panelom, što sada predstavlja otprilike 1,700,000 km godišnje generisanim solarnom enerijom.

 


Novi Prius Plug-in Hybrid značajno je povećao funkcionalnost promjenom konfiguracije od dva stražnja sjedišta na treće srednje sjedište, koje donosi visok nivo udobnosti za sada uključenih pet sjedišta za putnike.
Uz povećanje kapaciteta sjedenja, novi Prius Plug-in Hybrid podigao je na viši nivo i opremu s potpuno crnim detaljima unutrašnjosti koji su zamijenili postojeće bijele. Upotreba novih materijala također nudi osjećaj višeg nivoa kvalitete unutrašnjosti. Pored svih ovih poboljšanja unutrašnjosti, vanjski izgled je također unaprjeđen. Novi Prius Plug-in Hybrid će biti dostupan u novoj metalik crnoj bolji ‘galaxy black’ i s novim 17“ aluminijskim naplatcima koje su u ponudi kao opcija.

 


Naša politika E-privatnosti

Kolačiče na našoj stranici koristimo kako bi vam osigurali bolju uslugu. Ako ste s time zadovoljni nastavite normalno koristiti ovu stranicu.